• iconDoordacht mooie designfietsen
  • iconService via je lokale fietsenwinkel
  • iconScherpe prijs-kwaliteit voor elk budget
transport en energie toeslag cortina

Invoer transport- en energietoeslag per 1 oktober 2022

Zwolle, 1 oktober 2022

Dat de brandstof- en energieprijzen in de afgelopen tijd zijn gestegen, zal je vast niet ontgaan zijn. De prijsstijgingen raken ons allemaal. Misschien heb je de verwarming al wat lager gezet, trek je een extra dikke trui aan of pak je vaker de fiets in plaats van de auto.

Ook bij Cortina hebben we te maken met de onzekerheid in de transport- en energiebranche – hier zijn we in de hele keten afhankelijk van. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hogere energiekosten voor het produceren van onze fietsen of hogere transportkosten om onze fietsen uiteindelijk bij de Cortina-dealers te krijgen.

Vanwege deze prijsstijgingen bij onze fabrikanten is er tijdelijk een transport- en energietoeslag ingevoerd per 1 oktober 2022. Deze toeslag bedraagt €15,- (exclusief btw) per fiets. Door deze tijdelijke toeslag blijven we flexibel zonder onze adviesverkoopprijzen sterk te moeten verhogen. De keuze is aan jouw Cortina-dealer of ze de toeslag doorberekenen in de prijs of dat ze de toeslag voor hun eigen rekening nemen.  

De adviesverkoopprijzen die worden gecommuniceerd op de Cortina-website zijn exclusief de transport- en energietoeslag. Heb je vragen over de transport- en energietoeslag? Cortina support helpt je graag verder. 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht