• iconJe betaalt bij levering van je fiets
  • iconKlanten beoordelen ons met 4/5 sterren
  • iconMet 800 winkels altijd een verkooppunt dichtbij
Rekentool

Nieuwe rekentool maakt financieel voordeel van e-bike vs auto inzichtelijk

Met de huidige benzineprijzen trap je binnen een jaar ruim €1.500,- besparing bij elkaar

ZWOLLE 17 maart 2022 - Met de huidige brandstofprijzen loop het terugkeren naar kantoor al snel in de papieren. Hierdoor wordt een e-bike als forenzen-vervoersmiddel steeds interessanter. Om het financiële voordeel van e-bikes ten opzichte van auto’s inzichtelijk te maken, heeft Cortina een tool ontwikkeld. Daarmee kan iedereen voor zijn persoonlijke situatie inzichtelijk maken hoeveel kosten er bespaard worden door te trappen in plaats van te tanken: kies je voor een e-bike in plaats van de auto voor de dagelijkse trip naar kantoor, en woon je 17 kilometer van je werk, dan bespaar je daarmee op jaarbasis ruim €1.500 aan brandstofkosten.

Met het vervallen van het thuiswerk-advies keert Nederland massaal terug naar kantoor. Maar door de stijging van de huidige brandstofprijzen is de auto een een steeds minder aantrekkelijk vervoersmiddel voor de forens. De e-bike is hiervoor een uitstekend alternatief. Hiermee reis je niet alleen fysiek gezonder en uitstoot-vrij van a naar b, maar het is blijkt ook nog eens beter voor de portemonnee. Om dat aan te tonen heeft Cortina een tool ontwikkeld waarmee iedereen met een paar klikken inzichtelijk kan maken wat het financiële voordeel is van het rijden op een e-bike, in vergelijking met dezelfde afstand afleggen met de auto. 

Klik hier voor de e-bike voordeel calculator

Trap binnen een jaar een e-bike bij elkaar

Vul in de tool in hoeveel dagen per week je naar kantoor gaat en hoe ver je van je werk woont. De tool berekent vervolgens hoeveel geld je bespaart aan brandstofkosten. Met de huidige benzineprijzen van ongeveer €2,43 per liter bespaart een forens die dagelijks 17 kilometer naar kantoor e-biket ruim €1500,- per jaar, vergeleken met een collega die dezelfde rit maakt met de auto. Dit bedrag is gecorrigeerd voor de kosten van het opladen van de accu. Daarmee is bijvoorbeeld het aanschafbedrag van een e-bike al snel terugverdiend. 

 (Financiële) meewind

“E-bikes zijn het ideale vervoersmiddel om mee naar het werk te rijden. Het is heerlijk om je dag trappend te beginnen met de wind in de rug. En nu we weer naar kantoor mogen blijkt dat het nog rendabel is ook. Iedereen die op drie kwartier E-biken afstand van zijn werk woont en dagelijks naar kantoor gaat, heeft binnen twaalf maanden zijn nieuwe e-bike terugverdiend, en zit ook nog eens een stuk lekkerder in zijn vel,” vertelt Stephan Mooibroek, de merkstrateeg van Cortina.

Beter voor lichaam, geest, portemonnee en milieu

Fietsen is niet alleen goed is voor de portemonnee. Minimaal een half uur bewegen per dag doet wonderen voor de mentale gezondheid, zo blijkt uit onderzoek. Daarnaast is het fietsen op een e-bike beter voor het milieu omdat er geen CO2 mee wordt uitgestoten.