• iconDoordacht mooie designfietsen
  • iconService via je lokale fietsenwinkel
  • iconScherpe prijs-kwaliteit voor elk budget
alle soorten fietsen

Welke fiets past bij jou?
Alle soorten fietsen uitgelegd

Wil jij graag een fiets kopen, maar weet je niet welke soort fiets goed bij je past? Dan geven wij je graag tips! Hieronder vind je een handig overzicht met de verschillende soorten Cortina fietsen en leggen we de verschillen uit.

Elektrische fiets

Een elektrische fiets of e-bike is een fiets voorzien van een motor. Daardoor hoef je niet veel inspanning te leveren om snelheid te maken. Grote voordelen van een elektrische fiets zijn dat je langere afstanden kunt fietsen en dat je niet meer bezweet op je bestemming aankomt. Ook wordt een elektrische fiets vaak gebruikt als vervanger van een tweede auto. Een elektrische fiets is perfect voor gebruik in de stad, maar ook voor een weekendritje in de bossen.

Bekijk al onze elektrische fietsen

Stadsfietsen

Stadsfietsen zijn fietsen die gemaakt zijn voor dagelijks gebruik. Denk bijvoorbeeld aan je dagelijkse fietsritten naar school, werk of de winkel. Stadsfietsen zijn dus ook prima buiten de stad te gebruiken.

Onze stadsfietsen

Damesfiets

Een damesfiets is een fiets met een lage instap. Laat je niet misleiden door de term ‘damesfiets’, want er zijn genoeg heren die op een damesfiets fietsen! Een andere naam voor ‘damesfiets’ is dan ook ‘fiets met lage instap’.

Bekijk onze damesfietsen

Herenfiets

Hetzelfde geldt voor herenfietsen: er zijn ook dames die op een herenfiets fietsen. Een andere naam voor ‘herenfiets’ is dan ook ‘fiets met hoge instap’.

Meer over herenfietsen

Transportfiets

Een transportfiets is gemaakt om veel spullen te kunnen vervoeren. Door de kenmerkende voordrager kan je heel makkelijk je spullen meenemen. Vroeger bezorgden de bakker en de slager bestellingen op een stevige fiets met een voorrek. Hier zat dan een grote bakkersmand op. Een andere naam voor de transportfiets is dan ook de bakkersfiets.

Onze transportfietsen

Family fiets

Een family fiets is, zoals de naam het al zegt, een fiets speciaal ontwikkeld voor de hele familie. Family fietsen zijn speciaal ontwikkeld om kinderen te vervoeren. Zo passen voor- en achterzitjes makkelijk op de fiets en zijn er nog veel meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan extra ruimte tussen het zadel en stuur, een verlaagde instap en een verstevigd frame. Een andere term voor ‘family fiets’ is ‘moederfiets’ of ‘mamafiets’. Wij kiezen ervoor om de term ‘family fiets’ aan te houden, want papa brengt de kinderen toch net zo vaak naar de opvang of doet een boodschap met ze op de fiets?

Ga naar onze family fietsen

Oma fiets

Een omafiets wordt gezien als een stadsfiets met een gebogen stuur en eenvoudige afmontage. De omafiets heeft een klassiek ontwerp. Vaak heeft een omafiets geen versnellingen en alleen een terugtraprem. Door het gebogen stuur wordt een transportfiets vaak verward met een omafiets. Het grote verschil tussen een transportfiets en een omafiets is de voordrager: deze zit wel op een transportfiets, maar niet op een omafiets. Daarnaast heeft de transportfiets een robuuster uiterlijk.

Kinderfiets

Kinderfietsen zijn kleine fietsen, speciaal gemaakt voor kinderen. Deze fietsen hebben kleinere wielen, variërend tussen 12 en 26 inch. De wielmaat van volwassen fietsen is 28 inch. Cortina maakt kinderfietsen met de wielmaten 24 en 26 inch. Dat zijn kinderfietsen voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

Meer over kidsfietsen

Welke soort fiets past het best bij jou?

Cortina U4 Transport Mini meisjesfiets 26 inch  default_cortina 320x320

Cortina U4 Transport Mini meisjesfiets 26 inch

3 Versnellingen

Terugtraprem

Cortina E-Nite  default_cortina 320x320

Cortina E-Nite

SportDrive middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€97
/mnd
Kopen
€2499
Cortina Blau herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina Blau herenfiets

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina E-U4 Transport Solid damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-U4 Transport Solid damesfiets

Bosch Active Line middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€96
/mnd
Kopen
€2449