• iconDoordacht mooie designfietsen
  • iconService via je lokale fietsenwinkel
  • iconScherpe prijs-kwaliteit voor elk budget
blog voordelen e-bike

Besparen op vervoer naar je werk? Pak de e-bike!

Alles wordt duurder: we hebben er allemaal mee te maken. Het is steeds belangrijker om slimme keuzes te maken, waardoor je geld kunt besparen. Waar veel mensen vroeger kozen voor een tweede auto, is de e-bike als alternatief geen gek idee. Meerdere factoren spelen een grote rol bij de keuze voor een e-bike als vervoer voor woon-werk verkeer.

Brandstofprijzen

Dat de brandstofprijzen snel kunnen veranderen, is in de afgelopen tijd wel gebleken. Deze prijsstijging merk je, zeker, wanneer je elke dag gebruik maakt van je auto. Korte ritjes naar het werk, de stad en naar de winkel kosten meer dan je denkt. Wil je weten wat je kunt besparen als je met de e-bike naar het werk gaat in plaats van met de auto? Gebruik dan de Cortina brandstofcalculator.

Stel dat je vier keer per week vijftien kilometer naar kantoor rijdt met de auto, dan kan je met een e-bike zo’n 720 euro per jaar besparen. Dat betekent dat je je e-bike in ongeveer 4 jaar hebt terugverdiend!

Milieuvoordelen

Ok, een e-bike kost minder dan een auto. Maar hoe zit het eigenlijk met de milieuvoordelen van een elektrische fiets? Een groot voordeel van een e-bike is dat je geen CO2 -uitstoot veroorzaakt tijdens het fietsen. Bij het produceren van de fiets, vervangende onderdelen en het opladen van de accu (met grijze energie) komt er wel CO2 vrij, maar dit is alsnog minder dan wat een (e-)auto uitstoot. Bron

Parkeren

Een fiets heeft veel minder ruimte nodig dan een auto, waardoor parkeren ineens super makkelijk is. Je hoeft namelijk niet te zoeken naar een goede parkeerplek en je hebt minder of geen parkeerkosten.

Goede start van je dag

Naast bovenstaande punten is er nog een groot ander voordeel aan fietsen naar je werk. De frisse lucht, het uitwaaien en het bewegen zorgen voor een goede start van je dag. Al lachend de files voorbij: wie wil dat nou niet! Waar je normaal gesproken geïrriteerd achter het stuur zit te wachten voor het stoplicht, race je nu alle lange rijen met auto’s voorbij. Need to say more?

Een geschikte e-bike kopen

Er zijn dus genoeg voordelen om op de e-bike naar het werk te gaan. Maar hoe kies je dan de e-bike die goed bij je past? Let bij de aankoop van een e-bike op de volgende punten:

  • Kies de geschikte motor die past bij het gebruik. Wil je zelf zo min mogelijk inspanning leveren of fiets je alleen hele korte stukjes? Ga dan voor een voorwielmotor. Kies voor een middenmotor als je graag een natuurlijke fietsbeleving wil.
  • Bij de aankoop van een e-bike heb je vaak keuzemogelijkheid in accu. Het actieradius geeft aan hoeveel kilometer je kan fietsen met een volle accu. Ga voor een accu waar je genoeg kilometers kan fietsen. Tip: accucapaciteit neemt door de jaren heen af. Houd hier dus rekening mee bij de keuze voor een accu.
  • Ga naar een fietsenwinkel om advies te vragen over de aankoop van een e-bike. Wellicht kan je dan gelijk een proefrit maken!

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over (elektrisch) fietsen naar je werk? Ga dan eens langs bij één van de Cortina-verkooppunten voor advies.

Twijfel je nog over welke e-bike het best bij je past? Of wil je graag weten welke e-bike perfect aansluit bij jouw wensen? Doe dan de Cortina e-bike keuzehulp! Met deze keuzehulp willen wij jou verder op weg helpen met de keuze van een elektrische fiets. 

Bekijk hier de populairste Cortina e-bikes van dit moment

Cortina E-Common herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Common herenfiets

Bosch Active Line plus middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€101
/mnd
Kopen
€2649
Cortina E-Silento Pro herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Silento Pro herenfiets

Shimano Steps E-6100 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€129
/mnd
Kopen
€3628
Cortina E-U4 Transport Solid damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-U4 Transport Solid damesfiets

Bosch Active Line middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€96
/mnd
Kopen
€2449
Cortina E-Nite  default_cortina 320x320

Cortina E-Nite

SportDrive middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€97
/mnd
Kopen
€2499