• iconDoordacht mooie designfietsen
  • iconService via je lokale fietsenwinkel
  • iconScherpe prijs-kwaliteit voor elk budget
damesfiets

Damesfiets kopen: hier moet je op letten!

Je oude fiets piept, kraakt of fietst niet meer lekker. Nu is het genoeg: tijd voor een nieuwe fiets! Vol moed ga je op zoek naar welke damesfiets het best bij je past. Je merkt al snel dat het best lastig is om erachter te komen welke fiets de beste match is voor jou. Hoeveel versnellingen heb je nou echt nodig? En wat voor soort remmen is het best? Kortom: welke fiets past het best bij mij?

Verschillen tussen damesfietsen

Wij onderscheiden verschillende soorten damesfietsen in de Cortina collectie. Dames transportfietsen zijn stoere en robuuste fietsen met een rekje voorop. Daardoor neem je makkelijk al je spullen mee. Onze dames stadsfietsen fietsen lekker licht en daardoor verplaats je je makkelijk door de stad. Daarnaast hebben we natuurlijk ook elektrische damesfietsen die je net een zetje meer geven.
damesfiets

Waar let je op als je een nieuwe damesfiets koopt?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen: waar wil je je nieuwe fiets voor gebruiken? Fiets je elke dag naar je werk of gebruik je je fiets maar heel af en toe? Als je elke dag lange afstanden fietst, heb je een andere fiets nodig dan wanneer je 1 keer per week met de fiets in de stad boodschappen doet. Kijk ook naar de fiets die je nu hebt. Wat vind je fijn en wat valt tegen? Misschien heb je op je oude fiets geen versnellingen en weet je dat je die wel wil hebben op je nieuwe fiets. Het kan ook zo zijn dat je nu een gewone fiets hebt, maar je merkt dat je weinig fietst en liever een e-bike hebt. Kijk dus niet alleen naar welke fiets je mooi vindt, maar ook naar wat voor soort fiets je nodig hebt!

Welke hoogte heb je nodig?

Als je dan weet welke fiets je graag wil hebben, komt de volgende stap: het kiezen van de geschikte framemaat. Het is belangrijk dat je de goede framemaat kiest, omdat je framemaat veel invloed heeft op je fietshouding. Kijk ook naar de soort fiets die je hebt. Heb je een sportieve fiets of vind je het fijn om een sportieve fietshouding aan te nemen? Dan kan je de framemaat het best naar beneden afronden. Zit je het liefst zo relaxed en rechtop mogelijk op de fiets? Rond dan af naar boven. Op onze website staat een handige maattabel die een goede indicatie geeft van de framemaat die bij je past. Wil je persoonlijk advies over de hoogte van je fiets? Dan ben je altijd welkom bij een Cortina-verkooppunt.

damesfiets afstellen
Hoe stel je je damesfiets af?

Hoe hoog moet het zadel om comfortabel te kunnen fietsen? Let er goed op dat er nog een lichte buiging in je knie zit als je onderaan bent met de trapper. Zorg er in ieder geval voor dat je knie niet gestrekt is, dat fietst niet fijn. Het zadel moet op een hoogte staan dat je genoeg kracht kunt zetten op de pedalen. Als je zadel te laag staat, kan je te weinig kracht zetten en benut je je kracht niet optimaal.

Mannen die een damesfiets kopen

De laatste jaren zijn er steeds meer mannen die een vrouwenfiets kopen. Waarom is dat eigenlijk? Het grootste verschil tussen een heren- en een damesfiets is dat een herenfiets een horizontale stang heeft tussen het zadel en het stuur. Bij een damesfiets is deze stang gebogen, zodat het op- en afstappen makkelijker is. Dat is ook precies de reden dat veel mannen tegenwoordig voor een damesfiets/fiets met lage instap kiezen. Wist je dat Cortina ook een uniseks e-bike in de collectie heeft? Dit is een e-bike met lage instap die perfect is om te delen met je partner. Handig!
unisex e-bike

Elektrische damesfietsen

Wil je net dat extra zetje terwijl je fietst? Kies dan voor een e-bike! Met de elektrische damesfietsen van Cortina is het geen probleem meer om met tegenwind die hoge brug op te fietsen. Je komt dus nooit bezweet aan op je bestemming. Daarnaast merk je dat je de e-bike ook vaker zult pakken. De ritjes die je normaal met de auto zou doen, kunnen nu makkelijk met de elektrische fiets. Beter voor jezelf en voor het milieu!

Bekijk snel onze damesfietsen!

Ga jij voor een stadsfiets, transportfiets of e-bike?

Cortina E-U4 Transport damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-U4 Transport damesfiets

Bosch Active Line plus middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€101
/mnd
Kopen
€2649
Cortina Blau damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina Blau damesfiets

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina U4 Transport damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina U4 Transport damesfiets

3 Versnellingen

Terugtraprem

Cortina E-Silento Pro damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-Silento Pro damesfiets

Shimano Steps E-6100 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€129
/mnd
Kopen
€3628