• iconDoordacht mooie designfietsen
  • iconService via je lokale fietsenwinkel
  • iconScherpe prijs-kwaliteit voor elk budget

Wereldprimeur: eerste e-bike voor kids

1 april grap ;-)


28-03-2017

Als eerste fietsfabrikant ter wereld heeft het Nederlandse merk Cortina een elektrische fiets voor kinderen vanaf 8 jaar ontwikkeld. De Cortina E-U4 Transport Mini is voor jongens en meisjes verkrijgbaar in 24 inch en 26 inch en gaat maximaal 25 kilometer per uur. De eerste e-bikes voor kinderen komen in juni 2017 op de Nederlandse markt.

Niet meer stressen om ’s ochtends op tijd op school te komen, het duwtje in de rug door papa of mama is niet meer nodig en fietstochtjes voor het hele gezin worden weer leuk… Volgens fietsfabrikant Cortina biedt de E-U4 Transport Mini niets dan voordelen voor kinderen en hun ouders.“Laten we eerlijk zijn: welk gezin kan tijdens de dagelijkse ochtendspits niet een kwartiertje extra tijdswinst gebruiken?”, redeneert Wilco Kruitbosch, brandmanager bij Cortina. “Dankzij hun e-bike zijn kinderen straks in minder dan de helft van de gewone tijd op school, bij voetbaltraining en speelafspraken. Dat betekent dus meer quality time om leuke dingen te doen!”

Kinderen zijn early adaptors
Voor fietsfabrikant Cortina is de E-U4 Transport Mini een logische uitbreiding van het productassortiment. Het merk startte vier jaar geleden met e-bikes en richt zich bewust op een jongere doelgroep. Hun hippe e-bike-modellen spreken met name jonge vrouwen, scholieren en forenzen aan. En nu dus kinderen van 8 t/m 12 jaar. Volgens Wilco Kruitbosch zijn er nog geen andere merken die elektrische fietsen voor deze doelgroep brengen: “Dat andere merken nog geen e-bikes voor kinderen aanbieden, heeft voornamelijk te maken met de snelheid van de fietsen. Maar het reactievermogen van kinderen is veel sneller dan van volwassenen. Wij zien dus geen problemen, alleen maar kansen! Kinderen zijn van nature early adaptors, ze houden van nieuwe dingen. Daarnaast is het een product dat ze dagelijks kunnen gebruiken en kun je er lekker hard mee gaan. Het heeft alle ingrediënten om populair onder kinderen te worden denken wij.”< Terug naar het overzicht

Cortina fietsen voor kids!

Stadsfietsen & E-bikes

Cortina U4 Transport Mini Meisjesfiets 24 inch  default_cortina 320x320

Cortina U4 Transport Mini Meisjesfiets 24 inch

3 Versnellingen

Terugtraprem

Cortina U4 Transport Mini Jongensfiets 24 inch  default_cortina 320x320

Cortina U4 Transport Mini Jongensfiets 24 inch

3 Versnellingen

Terugtraprem

Cortina E-U1 damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-U1 damesfiets

Bafang H400 voorwielmotor

3 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€76
/mnd
Kopen
€1699
Cortina E-U1 herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina E-U1 herenfiets

Bafang H400 voorwielmotor

3 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€76
/mnd
Kopen
€1699
Bekijk alle kinderfietsen