Cortina E-U4 Herenfiets

Refurbished accu

Refurbished smartphones en laptops; we zijn er al helemaal aan gewend. Bij Cortina worden ook de accu's van elektrische fietsen gerefurbished. Dat betekent dat als de accu van je e-bike versleten is, je geen nieuwe e-bike of nieuwe accu aan hoeft te schaffen, maar verder kunt rijden dankzij een refurbished accu waarvan de cellen vervangen zijn. Dit scheelt niet alleen behoorlijk in je portemonnee, maar ook in de enorme afvalstroom van afgedankte accu’s.

De levensduur van een e-bike wordt bepaald door de slijtage van de accu. Na verloop van tijd, afhankelijk van het aantal keren opladen en het gebruik, heeft een e-bike een nieuwe accu nodig en beland het oude exemplaar vaak op de afvalberg. Dat hoeft nu niet meer! 

Welke e-bike accu's kunnen gerefurbished worden?

Het refurbishen wordt momenteel gedaan voor de accu's met een 24V Ecomo systeem. Deze accu's zijn te herkennen door de aanduiding M, L, XL of XXL op de accu. Het werkt als een ruilsysteem waarbij je je oude accu inlevert bij je Cortina-dealer en je een refurbished accu met nieuwe batterijcellen koopt. Hierdoor is de capaciteit weer 100% en presteert de e-bike weer op volle kracht. Bij de aankoop van een refurbished accu heb je opnieuw de keuze uit een actieradius van M, L, XL of XXL en je hebt 12 maanden garantie. Je bespaart zo maar liefst € 110 tot € 200 ten opzichte van de aanschafprijs van een nieuwe accu.

Heb je een elektrische fiets en twijfel je over de status van je accu, ga dan langs bij een Cortina-dealer in de buurt om de accu te controleren en je te laten adviseren of het tijd wordt de accu te vervangen.