Elektrische fiets | Hoe werkt het?

Systeem en locatie motor

Cortina heeft e-bikes met een krachtige en stille naafmotor in het voorwiel, die wordt aangestuurd door een digitale techniek. De E-U1 powered by Bafang H400 (43 volt), is een degelijke stadsfiets van deze tijd, lekker basic. Zeer geschikt voor fietsritten naar school en werk. De E-U5 Transport, E-U4 Transport, E-Roots en E-Roots Transport hebben het Ecomo-systeem (36 volt), met uitgebreide functionaliteiten en mogelijkheden. Deze trendy e-bikes zijn erg geschikt om boodschappen te doen, kinderen te vervoeren en te fietsen door de stad. Een goed alternatief voor het openbaar vervoer of een tweede auto! Alle Cortina e-bikes bieden de mogelijkheid om de maximumsnelheid in te stellen tussen de 10 en 25 km/u.

Display

De displays verschillen per e-bike. Zo heeft de E-U1 powered by Bafang een eenvoudig display. De e-bikes met het Ecomo-systeem hebben een uitgebreider display waarop onder andere de ondersteuning in vijftien stappen is in te stellen. Daarmee kun je de snelheid goed aanpassen aan degene die naast je fietst. De verlichting is in te schakelen, service-alerts kunnen worden ingesteld  door de dealer en de actieradius wordt dynamisch weergegeven in een percentage. Dit geeft aan hoeveel vulling de accu nog heeft (indicatie). Met de Drive button wordt de loophulp geactiveerd. Zo kan je de e-bike makkelijk uit je kelder of garagebox duwen. De buttons op het display zijn zo gemaakt dat ze ook met handschoenen te bedienen zijn.

Diagnosesoftware

De systemen van de e-bikes zijn eenvoudig uit te lezen door de Cortina-dealer. Daarnaast is het mogelijk om updates te programmeren en de rij-eigenschappen in te stellen.