• iconDoordacht mooie designfietsen
  • iconService via je lokale fietsenwinkel
  • iconScherpe prijs-kwaliteit voor elk budget

CORTINA COMMON IS FIETS VAN HET JAAR 2019

1 maart 2019

Utrecht/Zwolle – De Cortina Common is vanmorgen uitgeroepen tot ‘Fiets van het Jaar 2019’. Tijdens de opening van fietsbeurs Bike MOTION maakte RAI vereniging het feestelijke nieuws bekend.

De Cortina Common is niet alleen een fiets, maar een totaalconcept. Alle Cortina Common-modellen zijn namelijk uitgerust met het unieke AtranVelo System (AVS). Met dit kliksysteem bevestig je de Cortina AVS-accessoires snel en gemakkelijk voor- of achterop je fiets. Uit het juryrapport: “De Cortina Common is met recht dé Fiets van het Jaar. Een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand die op zeer eenvoudige wijze zowel voorop de fiets als op de bagagedrager gemonteerd kan worden. En misschien nog wel het belangrijkste van alles, deze fiets biedt no-nonsense fietsplezier.” De Cortina Common viel al eerder in de prijzen. In 2018 kreeg de fiets een GIO-erkenning tijdens de Dutch Design Week en won de fiets een EUROBIKE Award. De Cortina Common won de Fiets van het Jaar-verkiezing van de Gazelle Ultimate S-line en de Mokumono Dam.

Cortina Common - Fiets van het Jaar

Innovaties in de fietsbranche
De verkiezing 'Fiets van het Jaar' wordt georganiseerd door RAI Vereniging en vond dit jaar voor de 32e keer plaats. “De verkiezing is erop gericht om consumenten en media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn op fietsgebied en welke noviteiten en slimmigheden de ontwerpers bedacht hebben om het koperspubliek aan te spreken. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de onafhankelijke vakjury ook naar andere aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de x factor van de fiets”, aldus RAI Vereniging. Uiteraard zijn de fietsen ook in praktijk getest.

< Terug naar het overzicht

Jouw perfecte match:

De Cortina Common!

Cortina Common Herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina Common Herenfiets

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina Common Damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina Common Damesfiets

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina Common Damesfiets  default_cortina 320x320

Cortina Common Damesfiets

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Cortina Common herenfiets  default_cortina 320x320

Cortina Common herenfiets

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Ook elektrisch: de E-Common