• iconJe betaalt bij levering van je fiets
  • iconKlanten beoordelen ons met 4/5 sterren
  • iconMet 800 winkels altijd een verkooppunt dichtbij

CORTINA FIETSEN IN DE PRIJZEN GEVALLEN IN 2018

15-12-2018

Met het einde van het jaar in zicht blikken we graag nog even terug op enkele highlights van 2018. In 2018 zijn er diverse prijzen gewonnen en hebben we goede testresultaten behaald met de Cortina E-U1, de Cortina E-OCTA Plus, de Cortina E-U4 Raw, de Cortina Speed en de Cortina Common

De Cortina E-U1 (N7) is door de Consumentenbond uitgeroepen tot 'Beste fiets'. Dat betekent dat deze e-bike volgens de consumentenorganisatie de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Eerder ontving de Cortina E-U1 ook al het predicaat ‘Test- und Preis-Leistungs-Sieger’ van het gerenommeerde Duitse Bike Bild. Met de Cortina E-U1 heb je als consument volgens de Consumentenbond een ‘gewoon goede e-bike voor een prima prijs’. 

In de categorie elektrische stadsfiets is de Cortina E-OCTA Plus damesfiets door het AD panel beoordeeld met een 7,3. O.a. het strakke design van de fiets scoort punten. Daarnaast is de motor beoordeeld als krachtig en geruisloos door het AD panel. De Cortina E-OCTA Plus is ook in de fietstest, afgenomen door de ANWB, beoordeeld met een 7,5! 

Bij de AD fietstest is de Cortina E-U4 Raw uitgeroepen tot 'de absolute winnaar' in de categorie elektrische transportfietsen, beoordeeld met een 7,8. Op het gebied van comfort en rijeigenschappen scoort de Cortina E-U4 Transport RAW erg goed, maar ook de lage instap en goede vering worden positief beoordeeld. Bij de fietstest, afgenomen door De Telegraaf, scoort de Cortina E-U4 Transport RAW ook erg goed, een 7,4. 'Een fraaie, stoere transportfiets met goede ondersteuning en goed rijgedrag’, aldus De Telegraaf.

Ook de Cortina Speed is in de prijzen gevallen en beoordeeld als ‘beste koop’ bij de AD fietstest in de categorie hybride fietsen, met een 7,4! Mede door een goede score op het gebied van prijs/kwaliteit en rijeigenschappen. ‘’Een heerlijke fiets voor een vriendelijke fiets’’, aldus het panel van het AD.

Last but not least heeft Cortina de GIO Award ontvangen voor de Cortina Common. Deze erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp (GIO) wordt jaarlijks door de jury van Designlink uitgegeven tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De Cortina Common heeft deze in de wacht gesleept dankzij de manier waarop de kabels in het frame zijn geïntegreerd, de goede prijs-kwaliteitverhouding en de toepassing van het AtranVelo System(AVS).