• iconDoordacht mooie designfietsen
  • iconService via je lokale fietsenwinkel
  • iconScherpe prijs-kwaliteit voor elk budget

"WOW, DEZE FIETS IS SNEL JOH!"

JayJay Boske en Thomas Cox testen als eersten nieuwe Cortina E-Mozzo e-bike

23 mei 2019

Amsterdam – Stoer, strak en snel. Dat is de gloednieuwe e-bike van Cortina met krachtige Shimano middenmotor: de E-Mozzo. Door wie laat je deze als eerste testen? Precies, door een groep stoere, bekende mannen die in het dagelijks leven het liefst hun auto of scooter pakken. Na een ludieke toer door het Vondelpark en het centrum van Amsterdam zijn de deelnemers om: “Die scooter van mij gaat binnenkort de gracht in!”  

Amsterdam is de perfecte plek om een snelle en stoere e-bike te lanceren. Het parkeerprobleem, de drukte en de scooter die sinds kort verplicht op de rijbaan moet, zijn enkele goede redenen om de overstap te maken van de auto/scooter naar de elektrische fiets. Nadat de elf mannen een korte instructie over de Cortina E-Mozzo hebben gekregen, kan de fietstour door Amsterdam beginnen. De mannen proberen de e-bike uiteraard op volle snelheid en ervaren zo optimaal de krachtige Shimano STEPS E6100 middenmotor. Dankzij de hydraulische schijfremmen remt de e-bike razendsnel, ideaal voor onverwachtse situaties in een drukke stad als Amsterdam.

Strakke e-bike
De meeste mannen kennen de elektrische fiets vooral als vervoersmiddel van hun (schoon)moeder, maar sinds het evenement is daar verandering in gekomen. De reacties zijn enthousiast: het merendeel van de mannen ziet de Cortina E-Mozzo als perfect vervoersmiddel voor in de stad en vindt het design van deze fiets heel strak. “Dé scootervervanger”, aldus één van de mannen.

De Cortina E-Mozzo is vanaf nu verkrijgbaar bij de Cortina-dealer in dames- en herenuitvoering vanaf €2499.

E-Mozzo event

E-Mozzo event

< Terug naar het overzicht