• iconDoordacht mooie designfietsen
  • iconService via je lokale fietsenwinkel
  • iconScherpe prijs-kwaliteit voor elk budget
u4 transport

Checklist voor de aanschaf van een e-bikedamesfiets kopen

23 januari 2023

Wanneer je je oriënteert op een nieuwe e-bike, merk je dat er veel dingen zijn waar je op moet letten. Hier een handige en korte checklist van de belangrijkste onderdelen van de fiets om je te helpen bij de keuze voor een e-bike.

Lees meer

 


 

Alle verschillende soorten fietsen uitgelegddamesfiets kopen

10 januari 2023

Wil jij graag een fiets kopen, maar weet je niet welke soort fiets goed bij je past? Dan geven wij je graag tips! Hier vind je een handig overzicht met de verschillende soorten Cortina fietsen en leggen we de verschillen uit.

Lees meer

 


 

Op pad in de winter met jouw elektrische fietsdamesfiets kopen

15 december 2022

De koude dagen staan weer voor de deur: het is winter! Dat betekent dat je moet oppassen voor gladheid, sneeuw, ijs, hagel en regen. Hoe bereid je je goed voor op deze koude dagen en hoe kom je veilig de winter door met je elektrische fiets? 

Lees meer

 


 

Musthaves voor de Cortina U4 Transport damesfiets kopen

13 december 2022

De Cortina U4 Transport staat bekend om het voorrekje waar je gemakkelijk al je spullen op meeneemt. Gelukkig hebben we diverse accessoires ontwikkeld voor deze fiets. Dit zijn de handigste musthaves voor een Cortina U4 Transport!

Lees meer

 


 

De beste accessoires voor de Cortina U4 Transport Minidamesfiets kopen

13 december 2022

Heb jij een Cortina U4 Mini en wil je deze zelf stylen? Dan hebben we hier wat leuke tips en ideeën voor je!

Lees meer

 


 

Besparen op vervoer naar je werk? Pak de e-bike!damesfiets kopen

6 december 2022

Alles wordt duurder: we hebben er allemaal mee te maken. Waar veel mensen vroeger kozen voor een tweede auto, is de e-bike als alternatief geen gek idee. Meerdere factoren spelen een grote rol bij de keuze voor een e-bike als vervoer voor woon-werk verkeer.

Lees meer

 


 

Damesfiets of moederfiets: hoe neem ik mijn kind mee?damesfiets kopen

25 oktober 2022

Wat zijn nu eigenlijk precies de verschillen tussen een gewone damesfiets en een moederfiets? En wanneer heb je echt een moederfiets nodig? In deze blog vertellen we je meer!

Lees meer

 


 

Check jij ook de bandenspanning van jouw e-bike?damesfiets kopen

23 september 2022

Je kent het vast wel: als je fietst op een fiets met zachte banden, moet je erg zwaar trappen. Maar wanneer je band te hard is opgepompt, voel je elk klein hobbeltje in de weg. Het is dus belangrijk voldoende druk in je fietsband te hebben, maar ook zeker niet teveel!

Lees meer

 


 

De beste Cortina schoolfietsendamesfiets kopen

23 augustus 2022

Het is bijna weer tijd om naar school te gaan en daarom hebben we de tofste Cortina schoolfietsen op een rijtje gezet. Zo kan je heel relaxed naar school fietsen!

Lees meer

 


 

Tips voor het kiezen van een schoolfietsdamesfiets kopen

15 augustus 2022

Is jouw schoolfiets toe aan vervanging, maar weet je niet goed hoe je de beste schoolfiets kiest? Cortina geeft je een aantal handige tips en tricks zodat jij in stijl aan kunt komen op school!

Lees meer

 


 

Hoe werkt een e-bike?damesfiets kopen

13 juli 2022

Dankzij de motor, de accu en andere onderdelen zorgt een elektrische fiets ervoor dat jij niet bezweet op je bestemming aankomt. Maar welke onderdelen zorgen nou precies voor welk soort rijgedrag? We vertellen je er alles over in deze blog.

Lees meer

 


 

Elektrische fiets kopen? We geven je graag tips en tricks!damesfiets kopen

8 juni 2022

Je bent erover uit: jij wil een elektrische fiets. Maar hoe kies je nou de e-bike die écht bij jou past? Er zijn zoveel verschillende soorten en merken elektrische fietsen, dat het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Daarom hebben we verschillende veelgestelde vragen voor je beantwoord en geven we goede tips zodat je zeker weet dat je een goede elektrische fiets kiest.

Lees meer

 


 

Damesfiets kopen: hier moet je op letten!damesfiets kopen

25 mei 2022

Je oude fiets piept, kraakt of fietst niet meer lekker. Nu is het genoeg: tijd voor een nieuwe fiets! Vol moed ga je op zoek naar welke damesfiets het best bij je past. Je merkt al snel dat het best lastig is om erachter te komen welke fiets de beste match is voor jou. Hoeveel versnellingen heb je nou echt nodig? En wat voor soort remmen is het best? Kortom: welke fiets past het best bij mij? 

Lees meer

 


 

5 musthaves voor als je fietst naar je werk

18 mei 2022

Nederland is een écht fietsland. Het is dan ook niet voor niks dat er zoveel mensen (bijna) dagelijks hun fiets pakken om naar het werk te gaan. Als je goed voorbereid op pad wilt gaan, is het handig dat je in het bezit bent van een aantal musthaves. We hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Lees meer

 


 

Cortina fietsen voor het hele gezin!

16 mei 2022

De eerste zonnestralen hebben we alweer gezien en het mooie weer komt eraan. Tijd om samen met het gezin op de fiets te gaan! Wat is er nou leuker dan even met je familie op de fiets te stappen voor een leuke picknick of om samen een ijsje te halen in de stad? Gelukkig heeft Cortina fietsen voor het hele gezin in de collectie.

Lees meer

 


 

Wat zijn de verschillen tussen remsystemen?

20 april 2022

Op onze Cortina fietsen vind je verschillende soorten remmen terug. We kijken altijd goed naar het type fiets en welk remsoort daar het best bij past. Zo heb je voor een e-bike andere remmen nodig dan voor een snelle e-bike, omdat je wat harder fietst met een e-bike. Daarnaast is het gewicht van een e-bike hoger, waardoor extra goede remmen erg belangrijk zijn. In deze blog leggen we de verschillen tussen de remtypes uit.

Lees meer

 


 

Handige tips en tricks om de accu van je e-bike zo gezond mogelijk te houden!

1 maart 2022

De fietsaccu zorgt ervoor dat de motor ondersteuning kan geven, maar een accu gaat minder lang mee dan een elektrische fiets. Hoe lang een accu precies meegaat, heeft te maken met veel verschillende factoren. Heel belangrijk is hoe je zelf met de batterij omgaat. Daarom geven je een paar handige tips en tricks om het maximale uit jouw fietsaccu te halen!

Lees meer

 


 

Hoe vind ik de perfecte fiets waar kinderzitjes op passen?

28 januari 2022

Het kan best lastig zijn om een fiets te vinden waar kinderzitjes op passen. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor jou op een rij gezet.

Lees meer

 Zó kies jij een fijne e-bike voor in de stad

17 januari 2022

Ben jij op zoek naar een e-bike voor in de stad? Eentje waar je makkelijk de files mee voorbij fietst, maar die ook veilig reageert als dat stoplicht op het laatste moment op rood gaat? We got you!

Lees meer

 


 

Kies ik voor een e-bike met een voorwiel- of middenmotor?

3 januari 2022

Er zijn zoveel soorten e-bikes dat het lastig kan zijn om dé perfecte e-bike voor jou te vinden. Heb je een voorwiel- of een middenmotor nodig? En wat zijn eigenlijk de verschillen? Je leest het in deze blog!

Lees meer

 


 

Help: ik fiets niet (veel) als het koud is!

26 november 2021

Misschien laat je je fiets liever staan als het regent, hard waait of als het koud is. Ook dan is het belangrijk om naar je fiets om te kijken. In deze blog geven we je een aantal tips! 

Lees meer

 


 

Winteronderhoud

24 november 2021

Brrr... het wordt steeds kouder. Niet alleen jij, maar ook jouw e-bike heeft hier last van! In deze blog geven we je graag wat tips hoe je ook in de winter plezier kunt hebben van jouw Cortina e-bike.  

Lees meer

 Complete E-Bike Keuzegids voor ouders

15 mei 2021

Wat is er zo speciaal aan een e-bike voor de hele familie? Wij vertellen je alle voordelen in dit artikel. 

Lees meer