• iconJe betaalt bij levering van je fiets
 • iconKlanten beoordelen ons met 4/5 sterren
 • iconMet 800 winkels altijd een verkooppunt dichtbij
Accu onderhoudstips

Heb je een elektrische Cortina-fiets? Dan is je accu één van de belangrijkste onderdelen van je fiets. Je wil immers zo ver mogelijk kunnen fietsen en dat je accu zo lang mogelijk meegaat. Vooral in de winter kan je e-bike wel wat extra aandacht gebruiken. Cortina geeft graag tips om je accu de winter zo goed mogelijk door te helpen!

Door de kou kan de actieradius minder groot worden. Je kunt dus minder ver met elektrische ondersteuning fietsen dan je gewend bent. Dit is geen reden tot paniek, want als de temperatuur weer stijgt, vergroot ook de actieradius weer.

Belangrijke tips om de accu te beschermen tegen de kou:

 • Laad de accu nooit op bij temperaturen onder het vriespunt. Sommige accu’s hebben zelfs een blokkade waardoor ze niet eens onder 0°C  opgeladen kunnen worden. De temperatuur kan overigens ook in een garage onder het vriespunt komen. Ga er dus niet zomaar vanuit dat als de fiets binnen staat, je de accu gewoon kunt opladen.
 • Verleng de levensduur van je accu door deze op kamertemperatuur en op een droge plaats te bewaren. Temperaturen onder de 10 graden zijn niet wenselijk.
 • Staat jouw Cortina e-bike de hele dag buiten in de kou, bijvoorbeeld op werk? Neem dan de accu mee naar binnen, zodat deze niet te koud wordt en de actieradius optimaal blijft.
 • Berg je accu nooit leeg op. Wanneer je de e-bike in de winter niet gebruikt, is het belangrijk dat de accu minimaal voor de helft opgeladen is voordat je deze opbergt. Wanneer je de accu langer dan 2 maanden laat liggen is het belangrijk om de accu even bij te laden, zodat deze weer in een actieve modus komt.


Overige tips voor optimaal en veilig gebruik van jouw Cortina e-bike in de winter:

 • Plan een onderhoudsbeurt in bij jouw Cortina-dealer. In de winkel controleren ze of je e-bike nog in orde is: zijn de remblokken niet versleten en heb je voldoende profiel op je banden?
 • Controleer je verlichting. In de wintermaanden is het extra belangrijk om te zorgen dat je goed zichtbaar bent. De meeste Cortina e-bikes zijn voorzien van verlichting op de accu. Heb je batterijverlichting? Dan is het verstandig om een extra setje batterijen mee te nemen voor het geval de batterijen leeg raken.
 • Zodra het kouder wordt, voorzie je de auto vaak van winterbanden voor meer grip, maar ook op de fiets kan dat. Als je je fiets echt winterproof wilt maken, kan je ervoor kiezen om je fiets te voorzien van winterbanden. Jouw Cortina-dealer kan dit voor je regelen. Zo hoef je je geen meer zorgen te maken over de gladheid en fiets je ook in de winter veilig.
 • Zorg voor een goede bandenspanning. Een te lage bandenspanning zorgt voor extra accuverbruik, en een te hoge bandenspanning zorgt voor minder grip op de weg. Een optimale bandenspanning is voor elektrische Cortina-fietsen 3,5 bar.
 • Gebruik een lage ondersteuning bij het wegfietsen vanuit stilstand. Bij een hoge ondersteuningsstand wordt er extra veel van de accu gevraagd, wat zorgt voor een sneller verbruik.

Wanneer je je lekker warm aankleedt en deze tips opvolgt, is het heerlijk om de winter te blijven fietsen!

Bekijk de nieuwste Cortina e-bikes

Cortina heeft een ruime selectie e-bikes met voorwielmotor en middenmotor, altijd gestyled volgens de laatste trends!

Cortina E-U4 Transport Solid damesfiets default_cortina 320x320

Cortina E-U4 Transport Solid damesfiets

Bafang M300 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€89
/mnd
Kopen
€2199
Cortina E-Silento Pro herenfiets default_cortina 320x320

Cortina E-Silento Pro herenfiets

Shimano Steps E-6100 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€129
/mnd
Kopen
€3599
Cortina E-Foss damesfiets default_cortina 320x320

Cortina E-Foss damesfiets

Bafang H400 voorwielmotor

8 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€76
/mnd
Kopen
€1729
Cortina E-Common Family default_cortina 320x320

Cortina E-Common Family

Bafang M420 middenmotor

7 Versnellingen

Dubbele handrem

Leasen
€96
/mnd
Kopen
€2449
Ga naar alle Cortina e-bikes
Accu in de winter

Wist je dat...

de actieradius van een fietsaccu bij lage temperaturen afneemt? Kort gezegd betekent dat dat je minder kilometers kan fietsen met je e-bike in de winter. Goed opladen, dus!